Elemzések
Terménypiac napról napra. Olvassa és kérje rendszeres információs csomagunkat. Elemzéseinket az Agrofórum kiadóval együttműködve készítjük.

Az USA kormányzatának leállása érinti az agrárszektort is és ennek következményeként jelentős információk, adatok nem kerültek közzétételre. Ezek közül is az amerikai export-számok hiánya volt, ami miatt a kereskedés lanyha, az árak alakulása tartott volt a 4. héten.

Már hetekkel ezelőtt megfogalmazódott, hogy a 2018/19-es szezonban is kulcsszereplő lehet Brazília. Az egész a vámháborúval kezdődött még júliusban, de akkor mé sok volt a teória és azóta a világ is nagyot változott.

December második fele illetve utolsó kereskedési napjai pozitív hangulatban teltek, a jegyzéseket is inkább az emelkedés jellemezte.

November utolsó napjaira ütemezték a G20-ak találkozóját és meghatározta a hét hangulatát. Kivárás és bizakodás volt jellemző, de a bizonytalan helyzetben nem volt eléggé erős még a pozitív irány, hogy az az árakban is érződjön.

November első hetében a meghatározó tényező a várakozás volt - a piacnak más nem adott új impulzust, így a csapadék-kérdés és a havi USDA becslés volt a fő kérdés.

Október utolsó napjai ismételten az új típusú kommunikáció jegyében teltek és mert ez kedvező kilátásokkal kecsegtetett némileg tudtak emelkedni az árak.