Elemzések
Terménypiac napról napra. Olvassa és kérje rendszeres információs csomagunkat. Elemzéseinket az Agrofórum kiadóval együttműködve készítjük.

Már hetekkel ezelőtt megfogalmazódott, hogy a 2018/19-es szezonban is kulcsszereplő lehet Brazília. Az egész a vámháborúval kezdődött még júliusban, de akkor mé sok volt a teória és azóta a világ is nagyot változott.

December második fele illetve utolsó kereskedési napjai pozitív hangulatban teltek, a jegyzéseket is inkább az emelkedés jellemezte.

November utolsó napjaira ütemezték a G20-ak találkozóját és meghatározta a hét hangulatát. Kivárás és bizakodás volt jellemző, de a bizonytalan helyzetben nem volt eléggé erős még a pozitív irány, hogy az az árakban is érződjön.

November első hetében a meghatározó tényező a várakozás volt - a piacnak más nem adott új impulzust, így a csapadék-kérdés és a havi USDA becslés volt a fő kérdés.

Október utolsó napjai ismételten az új típusú kommunikáció jegyében teltek és mert ez kedvező kilátásokkal kecsegtetett némileg tudtak emelkedni az árak.